Idziemy na Race2Play
8 years 4 months ago #3129
by K11
K11 replied the topic: Idziemy na Race2Play
O, R8 Gordini nawet jest
. Tylko cholernie mało możliwości ustawienia serwera. Przymusowy Autoshift i AC, a do tego nie mozńa ustawić liczby okrążeń (jedynie czas).
Mają serwery w Europie w ogóle?

Mają serwery w Europie w ogóle?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
8 years 4 months ago #3130
by Admin
Admin replied the topic: Idziemy na Race2Play
Ustawienia serwera można negocjować. Serwery chodzą płynnie. Jechałem 5 eventów i było ok nawet przy gridzie 36 driverów.
- Tomasz Kawecki [king81]
-
- Gold Boarder
-
- gg: 3723157
8 years 4 months ago #3206
by Tomasz Kawecki [king81]
P2: BMW M1 ProCar US Champ
P1: DRM Season One
P2: WTCC BMW E90 - Drift Monsters
P3: DRM Season Two
Tomasz Kawecki [king81] replied the topic: Idziemy na Race2Play
A mam takie pytanie do kierowców GT - czy według Was jest sens, żeby walczyć o utrzymanie moda i serwera dedykowanego poprzez np. współprace z inną ligą i jeżdżenie pod innym banerem czy nie ma sensu i mod jest obojętny i możemy jeździć na race2play ?
8 years 4 months ago #3207
by Admin
Do serwera dedykowanego zawsze można wrócić. Proponuję sprawdzić R2P i później stwierdzić, czy jest ok. Postawiłem dwa eventy funrace:
mod Enduracers
www.race2play.com/schedule/show_event/10636
dwie klasy: GT1 i GT2, zapisy za 6 dni
mod NAGT
www.race2play.com/schedule/show_event/10637
zapisy za 12 dni
mod Enduracers
www.race2play.com/schedule/show_event/10636
dwie klasy: GT1 i GT2, zapisy za 6 dni
mod NAGT
www.race2play.com/schedule/show_event/10637
zapisy za 12 dni
- Michal Plachecki
-
- Fresh Boarder
-
Less
More
- Thank you received: 1
8 years 4 months ago #3220
by Michal Plachecki
Ktoś musi być ostatni ...
Michal Plachecki replied the topic: Idziemy na Race2Play
Wiem, że jeżdżę z Wami dość krótki czas, ale strasznie się wkręciłem dlatego też moje pytanie jest takie, czy nie ma szansy zachować całości wyścigów w obecnej formie? Zrobić 2 serie (zamiast 3), np. GT i jakiś Historic i jeździć tak jak miało to miejsce do tej pory. Zrobić krótsze sezony, np. 5-6 wyścigów, wtorek-czwartek i bawić się dalej tutaj. Rozumiem, że przenosiny na R2P są spowodowane kosztami. Ale może udałoby się tutaj dalej to pociągnąć. Dwie serie to mniej serwerów i chyba mniejsze koszty. Race2Play jest ok (kurde ale rym wyszedł), ale już są problemy z ustawieniami, modami itd. Tutaj mamy mody jakie chcemy, ustawienia jakie chcemy, mamy serwer 24/7. Na R2P serwera 24/7 nie ma. Jest uruchamiany serwer dla danej serii na dzień przed wyścigiem. Statystyk do porównań też nie ma (albo ja nie wiem gdzie ich szukać
). Może ktoś tak jak Ari jest w stanie udostępnić serwer. Popytać ludzi, wydaje mi się, że więcej osób myśli tak jak ja. Jest nas dość dużo i myślę, że udałoby się wypracować inne rozwiązanie niż przenosiny na R2P. Jak tam pójdziemy, to już nie będzie to samo...

Ktoś musi być ostatni ...

8 years 4 months ago - 8 years 4 months ago #3222
by Admin
Bedziemy robić HGT u Ariego. Jeśli chodzi o GT to na R2P jest ok. Są mody, które są w porządku. Zresztą spróbujmy, jeśli nie będziey zadowoleni, odpuścimy. Postawiłem Endu i NAGT - zobaczmy jak to działa. Zapisujcie się jak tylko zapisy zostaną odblokowane.
Spróbujmy pojechać jeden krótki sezon na modzie GT, zależnie od tego, co wybierzemy: Apex GT3, Enduracers lub NAGT. Zobaczycie, że może z gridem 30 aut będzie dla was więcej zabawy i ścigania.
Spróbujmy pojechać jeden krótki sezon na modzie GT, zależnie od tego, co wybierzemy: Apex GT3, Enduracers lub NAGT. Zobaczycie, że może z gridem 30 aut będzie dla was więcej zabawy i ścigania.
Last Edit: 8 years 4 months ago by Admin.
8 years 4 months ago #3225
by emet
emet replied the topic: Idziemy na Race2Play
A ja mam bardzo pozytywne odczucia. Przede wszystkim elastycznosc. Jedziesz kiedy chcesz i czym lubisz . Frekwencja zapewniona. Fakt , trudniej budować społeczność skupioną na jednym, dwóch modach. Ale o tym Fireball myśli zakładając między innymi Team Poland.
8 years 4 months ago - 8 years 4 months ago #3226
by Admin
Team Poland jest założony po to, żeby łatwiej było odsiać naszych ligowiczów. Niestety miejsc w teamie jest 12 - być może można założyć drugi i trzeci team, muszę to sprawdzić. Generalnie na R2P jesteśmy ligą i jesteśmy na razie otwarci na innych. Mamy już 43 kierowców.
Myślę, że po serii Caterham postawimy jakieś GT. Równocześnie z GP79. Na razie tyle. Potem zobaczymy. HGT będzie śmigał u Ariego na zasadzie eventów na długich torach.
EDIT: Mogę założyć jeden team.
Myślę, że po serii Caterham postawimy jakieś GT. Równocześnie z GP79. Na razie tyle. Potem zobaczymy. HGT będzie śmigał u Ariego na zasadzie eventów na długich torach.
EDIT: Mogę założyć jeden team.
- Tomasz Kawecki [king81]
-
- Gold Boarder
-
- gg: 3723157
8 years 4 months ago #3227
by Tomasz Kawecki [king81]
Tomasz Kawecki [king81] replied the topic: Idziemy na Race2Play
mnie raczej troche inna strona R2P interesuje ... a mianowicie skoro mamy mieć gridy z otwartymi listami to może się zdarzyć sytuacja, że wejdzie nieznany nam człowiek - stuku puku i po wszystkim dla kogoś ze stawki. Jak w takim środowisku bedziemy rozgrywać mistrzostwa z karami, przesunięciami itd. to nie wiem.
Ze swojej strony to staram się nawiązać współprace z inną ligą, w ramach której będziemy mogli jeździć na serwerze dedykowanym 24h na obecnym modzie GT3 - myślę, że coś z tego wyjdzie.
Równolegle na R2P przetestujemy eventy na Endurance Series i na Apex modding i zobaczymy co z tego wyjdzie. No i seria GP79 tam będzie ale to juz nie moja bajka podobnie jak i Caterhamy.
Ze swojej strony to staram się nawiązać współprace z inną ligą, w ramach której będziemy mogli jeździć na serwerze dedykowanym 24h na obecnym modzie GT3 - myślę, że coś z tego wyjdzie.
Równolegle na R2P przetestujemy eventy na Endurance Series i na Apex modding i zobaczymy co z tego wyjdzie. No i seria GP79 tam będzie ale to juz nie moja bajka podobnie jak i Caterhamy.
8 years 4 months ago - 8 years 4 months ago #3228
by Admin
Może się zdarzyć, bo na razie zaznaczyłem opcję "open" wpisywania się do ligi. Może się zdarzyć, że ktoś nieznany zrobi "stuku-puku". Nie ma przesunięć na gridzie i innych rzeczy, protesty składa się do stewarda (jest taki ktoś na R2P) i on podejmuje kroki.
Weźcie udział w sezonie Caterham. Zbaczymy, jak to wygląda w praktyce. Tylko 4 eventy.
www.race2play.com/schedule/show_event/10531
Zostało już tylko 5 miejsc wolnych.
Weźcie udział w sezonie Caterham. Zbaczymy, jak to wygląda w praktyce. Tylko 4 eventy.
www.race2play.com/schedule/show_event/10531
Zostało już tylko 5 miejsc wolnych.
Time to create page: 0.147 seconds